Nieuwsbericht

Contract orgaandonatievervoer met NTS verlengd tot 2030

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft het contract met Kijlstra Zorgvervoer en Witte Kruis voor het orgaandonatievervoer in Nederland verlengd tot 2030. Wij zijn blij met deze verlenging van dit specialistische vervoer voor het wegtransport van organen en transplantatieteams in Nederland.

“Het is een mooie bekroning op onze goede samenwerking met de NTS”, geeft Rudy Verwoert directeur Kijlstra Zorgvervoer aan. “De verlenging van ons contract stelt ons in staat om de hoogwaardige dienstverlening voort te zetten. Orgaanvervoer is een specialistische vorm van vervoer, die om de juiste expertise vraagt. Deze expertise heeft Kijlstra Zorgvervoer al jaren in huis. We zijn blij dat we kunnen blijven bijdragen aan dit belangrijke levensreddende werk.”

Coördineren en uitvoeren van orgaanvervoer

Bij Kijlstra Zorgvervoer zijn twintig chauffeurs in dienst die zodra een donatieprocedure start direct inzetbaar zijn. Het orgaanvervoer sluit feilloos aan bij het logistieke proces. Met de grootste zorgvuldigheid zorgen de chauffeurs voor snel en veilig wegtransport van organen, bloed, weefsel, transplantatieteams en de benodigde materialen. Alle chauffeurs beschikken behalve over hun chauffeurspas ook over een afgeronde training voor het rijden met optische- en geluidssignalen (OGS), waardoor spoedvervoer mogelijk is. Voor het vervoer zijn auto’s en bussen beschikbaar, die hiervoor speciaal zijn ingericht en qua huisstijl herkenbaar zijn als NTS-voertuigen.

Over de Nederlandse Transplantatie Stichting

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) verbindt organisaties en zorgverleners die samen elke dag mogelijk maken dat mensen een nieuw orgaan of weefsel kunnen krijgen. De NTS zorgt ervoor dat alle zorgverleners hun werk goed kunnen doen en dat iedereen die te maken krijgt met donatie goed geïnformeerd wordt. Zo vormen zij de verbindende schakel tussen donoren en ontvangers. Kijlstra Zorgvervoer is verantwoordelijk voor het orgaandonatievervoer in het noordelijke deel van Nederland.