Nieuwsbericht

Start leerlingenvervoer voortgezet speciaal onderwijs

De leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs mogen met ingang van 2 juni weer naar school. Uiteraard zorgen wij graag voor het vervoer. Hierbij hebben we aandacht voor de veiligheid van de kinderen én de veiligheid van onze chauffeurs. 

Naast onze eigen richtlijnen, volgen we het protocol van Koninklijk Nederlands Vervoer voor veilig leerlingen vervoer. Klik hier om het volledige protocol lezen.

Mondkapje verplicht

Een belangrijke maatregelen is de verplichting tot het dragen van een mondkapje voor kinderen ouder dan 12 jaar. Voor de aanschaf van dit mondkapje zijn de leerlingen en/of hun ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk. We begrijpen dat het dragen van een mondkapje in de taxi even wennen zal zijn, maar we willen benadrukken dat wij kinderen ouder dan 12 jaar zonder mondkapje niet mogen vervoeren.

Iedereen wordt gebeld

Onze medewerkers van de taxicentrale bellen alle ouders/verzorgers van de leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs die door Kijlstra worden vervoerd, om hun te informeren over de maatregelen. Tijdens dit gesprek kunnen ook eventuele vragen of bijzonderheden besproken worden.

Gecombineerd vervoer

Het is mogelijk dat leerlingen van het speciaal basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs samen in de taxibus zitten. De kinderen in de leeftijd van het voorgezet onderwijs dragen dan een mondkapje, voor de kinderen in de leeftijd van het basisonderwijs is dit niet verplicht.