Verhaal

Anne Zijlstra

‘We kunnen niet zonder de mensen en bussen van Kijlstra’

Anne Zijlstra, manager TOF Vakanties: ‘Wij organiseren vakantieweken voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor jongeren, volwassen en ouderen. Dit doen we onder andere in de zomer, acht weken lang, met de hulp van heel veel vrijwilligers. Voor het vervoer tijdens de vakanties huren we bij Kijlstra bussen, dat doen we al zolang ik me kan herinneren. We huren voornamelijk rolstoelbussen, omdat veel van onze gasten ook een lichamelijke beperking hebben.

Voordat de vakantieweken beginnen komen chauffeurs van Kijlstra naar ons toe om onze vrijwillige chauffeurs een training te geven. Zo krijgen ze alvast feeling met de bussen en leren ze hoe ze de rolstoelen veilig vastzetten. Dat is voor onze chauffeurs een goed begin van de vakantieweken.

Altijd een oplossing

Al zolang ik me kan herinneren huren we bussen bij Kijlstra. Vooral vanwege de geweldige service. Als we een vervoersprobleem hebben, wat nog wel eens voorkomt op de dagen dat de vakantiegroepen wisselen, dan helpen de mensen van Kijlstra altijd direct. Ons vervoersprobleem is ook hun vervoersprobleem, zo voelt dat echt. Ze komen altijd met een oplossing. Als we een extra bus nodig hebben, dan wordt er meteen eentje naar ons toegebracht. Als we met pech staan, is er meteen hulp onderweg. Dat is echt fantastisch. En iedere vrijdag, als het wisseldag is, komt Piet van Kijlstra de bussen checken. Is de bandenspanning nog goed? Is het oliepeil voldoende? Echt, bij TOF kunnen we niet zonder de mensen en de bussen van Kijlstra!’