Nieuwsbericht

Kijlstra Zorgvervoer wint aanbesteding orgaanvervoer

Kijlstra Zorgvervoer heeft de opdracht gekregen van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) voor het wegtransport van organen en transplantatieteams in Noord-Nederland. Kijlstra werd in de Europese aanbesteding als beste beoordeeld op de prijs-kwaliteitverhouding. De opdracht start per 1 januari 2022 voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging van vier jaar.

“Wij zijn enorm blij met deze gunningsbeslissing van NTS”, laat directeur Rudy Verwoert weten. “Deze Europese aanbesteding is een mooie opsteker voor ons bedrijf en zorgt voor extra werkgelegenheid.” Het vervoeren van organen en transplantatieteams is niet nieuw voor Kijlstra. Als onderaannemer van Witte Kruis Transplant uit Den Haag is dit specialistische vervoer al veertien jaar ingebed in de organisatie.

Coördineren en uitvoeren van orgaanvervoer
Kijlstra is als directe partner van NTS verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van het orgaanvervoer. Hiervoor zijn 20 chauffeurs in dienst die zodra een donatieprocedure start direct inzetbaar zijn. Het orgaanvervoer sluit feilloos aan bij het logistieke proces. Alle chauffeurs van Kijlstra beschikken behalve over hun chauffeurspas ook over een afgeronde training voor het rijden met optische- en geluidssignalen (OGS), waardoor spoedvervoer mogelijk is.

Over NTS
De Nederlandse Transplantatie Stichting werkt aan de verbetering van orgaan- en weefseldonatie en weefseltransplantatie. Deze stichting ondersteunt hierin de donorziekenhuizen en de transplantatiecentra in Nederland.