Nieuwsbericht

Samen zorgen voor veilig leerlingenvervoer

Het speciaal basisonderwijs gaat vanaf maandag 11 mei weer van start. De meeste kinderen hebben hier enorm veel zin in. Datzelfde geldt voor onze chauffeurs die zorgen voor leerlingenvervoer. We hebben veel aandacht voor veilig vervoer. Naast onze eigen richtlijnen, volgen we het protocol van Koninklijk Nederlands Vervoer.

Het protocol bestaat uit zes onderdelen. Een beknopte samenvatting van dit protocol kunt u hieronder lezen. Klik hier voor het volledige protocol.

 1. Algemene hygiëne maatregelen

  Houd aandacht voor regelmatig handen wassen, hoest en nies in de elleboog, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Mensen met lichte verkoudheidsklachten en/of koorts blijven thuis.

 2. Algemene uitgangspunten

  Vervoerder, de scholen en kinderopvanglocaties en ouders houden zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM. Alleen op deze manier kunnen we samen zorgen voor veilig vervoer.

 3. Uitgangspunten bij het ophalen en afzetten van de kinderen

  De kinderen staan klaar als de chauffeur komt voorrijden. Bij het in- en uitstappen houdt de chauffeur 1,5 meter afstand van ouders en het personeel van de school/kinderopvang. De chauffeur gaat niet naar binnen. Indien nodig kan de chauffeur helpen bij het in- en uitstappen van de kinderen en het omdoen van de gordels.

 4. Uitgangspunten voor de scholen en kinderopvangorganisaties

  Scholen en kinderdagcentra stemmen samen met de Kijlstra Personenvervoer af hoe het vervoer veilig opgestart kan worden.

 5. Uitgangspunten voor de gemeenten en kinderopvangorganisaties

  Er is overleg tussen Kijlstra Personenvervoer, instellingen, scholen en opdrachtgevers voor het opstarten van het vervoer.

 6. Uitgangspunten voor bedrijfslocaties

  Er is aandacht voor de 1,5 meter afstand op locaties. Dit geldt bijvoorbeeld voor werkplekken en de kantine. Voor vragen over de coronamaatregelen kunt u terecht bij Rudy Verwoert 06 53 83 73 92.

 

Extra bij Kijlstra Personenvervoer

 • Alle ouders van de kinderen die door ons vervoerd worden, worden gebeld door Kijlstra Personenvervoer. Eventuele vragen en bijzonderheden kunnen dan samen besproken worden.
 • Er mogen geen kinderen voorin zitten, naast de chauffeur.
 • De chauffeur hoeft geen handschoenen en mondkapje te dragen, maar mag dit wel doen als hij/zij zich hier prettiger bij voelt. Er is voldoende voorraad.
 • Chauffeurs met luchtwegklachten kunnen zich laten testen op corona (COVID-19).