Nieuwsbericht

Sterk aan het stuur bij Kijlstra Personenvervoer

Sterk aan het stuur bij Kijlstra Personenvervoer! Dat was het overkoepelende thema van onze ‘week van personenvervoer’. Tijdens deze week stond werkplezier en je fit en energiek voelen centraal. “In ons werk draait het om de mensen”, laat directeur Rudy Verwoert weten. “Deze thema’s zijn ontzettend belangrijk.” Juist daarom is de week van Personenvervoer geïntroduceerd.

De week van Personenvervoer was een mooie manier om gezondheid en vitaliteit van medewerkers op de agenda te zetten. Er was tijd en ruimte voor een goed gesprek en aandacht voor elkaar tijdens een lunch bij de viskraam, bij het ‘breek de week’ ontbijt op woensdag en bij de gezonde vrijdagmiddagborrel.

Sociaal Fonds Mobiliteit, workshops
Tijdens een kennismarkt werd het aanbod van Sociaal Fonds Mobiliteit onder de aandacht gebracht. Sociaal Fonds Mobiliteit biedt onder andere een healthcheck, een workshop ‘fit op de rit’, voedingsadvies en een ‘night fit’ workshop aan voor mensen in de taxibranche. In totaal zijn er 60 inschrijvingen op de verschillende workshops en/of trainingen. Tijdens de komende periode kunnen de medewerkers deelnemen aan deze workshops en trainingen.

Lokale samenwerkingen
Naast het aanbod van het Sociaal Fonds is ook lokaal naar samenwerking gezocht. Opticien Anton en Gerjan brillen bood een gratis oogmeting aan en een passend advies voor het dragen van een gele bril. Gemeente Smallingerland vertelde onder andere over de mogelijkheden van gratis budgetcoaching om inzicht te krijgen in de thuisadministratie en een pensioenadviseur gaf informatie over het pensioen. Als extra konden medewerkers zich inschrijven voor een gratis knipbeurt. Verder was onze partner autobedrijf Van den Brug aanwezig voor het beantwoorden van autotechnische vragen en gaf een eigen medewerker van de afdeling ICT antwoord op ICT-vragen.

Succes
We kijken terug op een geslaagde week. Het was goed om op deze manier gezondheid, vitaliteit en werkplezier onder de aandacht te brengen!