WMO-vervoer

Naar de kapper, op familiebezoek of even naar de binnenstad? Maar u kunt niet meer met eigen vervoer of het openbaar vervoer reizen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een WMO-vervoersvoorziening.

Het WMO-vervoer is vervoer van deur-tot-deur. Het is mogelijk dat u met meerdere mensen samen reist. Voor het WMO-vervoer hebben wij afspraken met de gemeenten Smallingerland en Opsterland. Ook kunt u gebruik maken van Valys. Valys is taxivervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken.
Met een Valys-pas krijgt u een aantrekkelijk tarief voor taxivervoer op langere afstanden en bereikt u veilig en comfortabel uw bestemming. De Valys-pas is alleen aan te vragen bij Valys, dit kan niet via Kijlstra.

U mag uw Valys-pas gebruiken wanneer u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer, gerekend vanaf uw huisadres. Voor de korte afstanden kunt u gebruik maken van een lokaal of regionaal vervoersysteem zoals Wmo vervoer.

Hoe komt u in aanmerking voor een Valys-pas?
U komt in aanmerking voor de Valys-pas wanneer u beschikt over één van de volgende documenten:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo rolstoel of scootmobiel
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-begeleiderskaart

Meer over Valys vervoer?
Wilt u meer weten over Valys? Neem dan vooral een kijkje op de website van Valys, of bel naar 0900-9630 (lokaal tarief) van 06:00 tot 01:00.

Valys-pas aanvragen?
U kunt uw Valys-pas online aanvragen via de website van Valys.

 

Aanvragen bij uw gemeente

U vraagt een WMO-vervoersvoorziening aan bij uw eigen gemeente. De gemeente heeft hiervoor speciale aanvraagformulieren.

Reserveren WMO-vervoer

  • U reserveert het WMO-vervoer via telefoonnummer: 0512 51 24 84.
  • Onze medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om uw rit in te plannen en uw vragen te beantwoorden.

Al jaren maak ik gebruik van het WMO-vervoer van Kijlstra. Ik geniet enorm van de ritjes en de praatjes met de chauffeurs.

Mevr. Van der Ploeg - van der Zee

Bel mij terug