“Experts in donorvervoer”

Orgaanvervoer

Wij zijn experts in orgaanvervoer. Naast het vervoeren van organen, weefsel en bloed vervoeren we met het transport van organen ook chirurgische teams, transplantatiecoördinatoren en medische instrumenten en apparatuur. Dit doen wij in opdracht van WK Transplant, de Nederlandse Transplantatie Stichting en EuroTransplant.

Binnen Nederland en Europa

Voor dit vervoer zijn onze speciaal opgeleide chauffeurs dag en nacht bereikbaar. Met de grootste zorgvuldigheid zorgen zij voor snel en veilig vervoer van mensen, materialen en de donororganen en -weefsels. Binnen Nederland en binnen Europa.

Meer informatie over orgaan- en weefseldonatie vindt u op de website van de Rijksoverheid en op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

“Het vervoer van organen en stamcellen is verantwoordelijk werk. Met dit soort procedures heb je altijd te maken met tijdsdruk. Alles moet tot in de puntjes voorbereid, gecoördineerd en ingepland worden. Als chauffeur ben ik een belangrijke spil in dit proces, omdat wij moeten zorgen dat alle ritten goed verlopen en de organen of stamcellen veilig op de plek van bestemming komen. Daarnaast heb ik diep respect voor de mensen die hun organen of stamcellen doneren. Hun offer kan mensenlevens redden.”

Marinus Huigen, chauffeur zorgvervoer