“Experts in orgaanvervoer”

Orgaanvervoer

Wij zijn experts in orgaanvervoer. Dit specialistische vervoer maakt al veertien jaar deel uit van onze werkzaamheden. Kijlstra vervoert organen, weefsel en bloed, maar ook de Orgaan Donatiecoördinator, transplantatieteams en medische instrumenten en apparatuur. Dit doen wij in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting en EuroTransplant.

Vakbekwame mensen en passende middelen

Voor dit vervoer zijn onze speciaal opgeleide chauffeurs 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Met de grootste zorgvuldigheid zorgen zij voor snel en veilig wegtransport van organen en transplantatieteams en de benodigde materialen. Hiervoor beschikken wij over zeven OGS-auto’s en een bus die speciaal is ingericht voor het vervoer van transplantatieteams en materialen. Zowel de auto’s als de bus zijn voorrangsvoertuigen in de huisstijl van de de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Meer weten

Meer informatie over orgaan- en weefseldonatie vindt u op de website van de Rijksoverheid en op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

““Ik heb altijd 24-​uursdiensten. Als de transplantatiecoördinator belt, ga ik meteen aan de slag. Dan pik ik het team op dat verantwoordelijk is voor de uitname van organen en breng ik ze naar het ziekenhuis”, vertelt Marinus. Chauffeurs spelen een belangrijke rol in de transplantatieprocedure. “Als het vervoer niet goed geregeld is, heeft dat consequenties.” Lees verder>>

Marinus Huigen, chauffeur zorgvervoer